MARTINA: “IZNIČITE OVIRE”

Začetek, cilj, pot vmes.
Verjetno se vsi lahko strinjamo, da je začetek najtežji del katerega koli procesa. Ko zadeva enkrat dobi momentum, se pravi se začne nekaj dogajati, pa nas načeloma na poti do cilja nič ne ustavi. Fokus. Isto je s procesom preoblikovanja telesa. Vsak ima svoj zakaj in svoj zato.

Kako narediti, da bo ta momentum res trajal, da bo obrodil sadove?

~ začnite migati in vključite to v vaš ritual
Preden začnete razmišljati koliko, kdaj, zakaj, kako, s kom etc, si zadajte kot cilj to, da boste 3x na teden aktivni. Naj bo to v fitnessu, hoja v hrib, tek, plavanje, skratka nekaj, kar vas veseli. Eksperimentirajte in predvsem uživajte, saj je to edini način, da aktivnosti ne dojamemo kot “muko”, ampak užitek

~ priznajte si svoje slabše prehranjevalne navade
Vsi jih imamo, priznajmo si. Delati moramo na tem, da se teh navad zavedamo in jih poskušamo odpraviti/omejiti. Potrebno je izbirati zdrava živila namesto “junk food-a”, kar ne pomeni, da je hrana neokusna. Ravno nasprotno! Ponovno, eksperimentirajte in najti je potrebno način, ki posamezniku odgovarja in je prilagodljiv, predvsem pa vzdržljiv na dolgi rok.

~ beležite napredke
Vodite prehranski dnevnik, beležite treninge, delajte si slike, karkoli je potrebno, da se obdržite na pravi poti. Vsakdo pride do trenutka, ko ima občutek, da ni napredka. Takrat je potrebno samo pobrskati po takih dnevnikih, da opazimo razliko.

~ konsistenca!
Najbolj pomembna stvar. Potrebno je držati tempo, ne samo čez teden, ampak konstantno. Ne moremo pričakovati rezultatov, če bomo čez teden na dieti, med vikendom pa nadoknadili vse kcal. Ne pravim, da je potrebno stradati, ampak kot navedeno zgoraj, potrebno si je prilagoditi plan, da bo vzdržljiv vsak dan, združljiv z našimi željami in življenskim slogom. Potrebno je najti ravnovesje.

To je samo nekaj nasvetov, ki vas bodo pripeljali do željenega cilja.
Če potrebujete nasvet ali kakršnokoli pomoč, me pa lahko kontaktirate na martina@invictusfitnes.si

Martina Homjak,
Osebna trenerka v Invictus fitnesu Izola