OSEBNO TRENERSTVO

Vadba/rekreacija oz. trening je za marsikoga bistven del življenja. Tako kot skoraj vse v življenju, pa ima tudi redna vadba vzpone in padce. Imamo lahko dobre treninge, slabše treninge, več motivacije, manj motivacije – vse to je del aktivnega življenja. Na kateri točki je torej smotrno in pametno trenirati pod vodstvom osebnega trenerja?

Osebni trener ti lahko pomaga premagati ovire, pokaže ti lahko nove meje motivacije, višje meje vložka truda ali pa ti lahko enostavno pomaga trenirati bolj kvalitetno glede na cilj, ki ga imaš. Kakšne so prednosti treninga in vadbe v smislu osebnega trenerstva?

  • Osebni trener ti bo pokazal pravilno izvedbo vaj glede na fizično in psihično pripravljenost do točke, da boš sam lahko osvojil/a trening in tako treniral/a boljše. Obenem je trening pod vodstvom neka sigurnost, da ne pride do nepotrebnih poškodb.
  • Vadba lahko hitro vzame več časa kot ga imamo oz. kot ga nameravamo porabiti za trening. Tukaj nastopi osebni trener, ki v optimalnem času in času, ki ga imaš na voljo, s teboj opravi trening. Pozabiti ne smemo niti na nivo motivacije, ki ti jo dober osebni trener zagotavlja sproti. Je to prednost? Vsekakor. Marsikdo ve kako izgleda slabo trenirati ali pa sploh ne trenirati le zato, ker motivacija ni taka kot bi morala biti. Podpora osebnega trenerja igra pomembno vlogo.
  • Koliko krat se vam je zgodilo, da ste nameravali na trening in se premislili zadnji trenutek? Pri osebnem trenerstvu se vam kaj takega ne bo zgodilo, ker bo trener poskrbel za doslednost. Ravno doslednost pa prinaša rezultate.
  • Plan narejen za posameznika. Med seboj smo si različni. Od višine, teže, pripravljenosti, izkušenj, moči in motivacije, do starosti, zdravja in časa. Vse našteto je pomembno pri načinu treninga in pri načinu prehranjevanja. Dober osebni trener bo zagotovil, da se boste plana lotili po svojih željah, ciljih in potrebah. Tako glede vadbe, kot glede prehrane – torej zdravega načina življenja nasploh.
  • Marsikdo misli, da bo trener z vami delal glede na svoje zmožnosti in, da se marsikdaj zgodi, da gre pri takih treningih na nek način le za to, da trener svojega vadečega “zmozga” do zadnje kaplje energije. Vedeti morate, da dober osebni trener oceni vaše sposobnosti in vaše meje – kar pomeni, da mu pomeni tudi lagodje in kako se pri treningih pod njegovim vodenjem počutite. Seveda – za rezultate je potrebno potrbeti in se dobro spotiti, nikakor pa to ne pomeni, da vam bo trening zaradi tega nelagoden; ravno obratno. V vadbo se boste z dobrim osebnim trenerjem, ki vam bo znal prisluhniti, zaljubili in dovolili, da trening postane del vašega življenja. Koliko, kaj in kako trenirati bo del plana, ki bo sestavljen glede na to koliko zmorete in kaj želite doseči.
  • Ni skrivnost, da se je vsak, ki je kadarkoli nekaj časa treniral, hitro naveličal načina in plana, ki ga je imel. Osebno trenerstvo pa pomeni tudi to, da se plan ob potrebnem času spremeni in dopolne tako, da vadečemu ne sme biti dolgčas. Pot, ki pelje do rezultatov mora biti zanimiva, predvsem pa mora trajati postopoma in na način, da se počutite motivirane.
  • Osebni trener bo poskrbel, da boste v svojo vadbo vključili vse tipe naprav in vaj. Od naprav, do proste teže, vaj z lastno težo, cardia in drugih načinov, ki bodo trening oz. trening plan naredili zanimiv.
  • Sledenje napredku je še ena od tistih stvari za katero bo poskrbel osebni trener. Kilogrami, napredek v moči, napredek v postavi, nivo motivacije, kondicije in vsega, kar spada k aktivnemu slogu življenja je tisto, kar loči navaden trening oz. treninga pod vodstvom. Iskrenost osebnega trenerja do vadečega je del osebnega pristopa na katerega stavimo v Invictusu.
  • Ste kdaj poskusili trening pod vodstvom trenerja? Če ste, potem dobro veste, da večina ljudi ne takne tiste meje, ki bi jo komot lahko in to samo zato, ker se jim enostavno ne da. Osebni trener vašo mejo s časom prepozna in poskrbi za to, da boste vsak trening odtrenirali maksimalno in kvalitetno.
  • Z osebnim trenerjem se lahko dogovorite za dan, uro in čas treninga, ki vam najbolj odgovarja. Sigurni ste lahko v to, da bo tisti čas izkoriščen tako kot mora biti in, da zagotovo ne bo odvržen stran.

V Invictusu menimo, da je osebni trener več kot le trener. Enkrat, ko se vadeči in trener spoznata, pride do izraza osebni odnos in prav osebni odnos je tista točka, ki nam v Invictus ekipi ogromno pomeni. Pogovor z vadečimi je tisti, ki poleg truda in kvalitete vadbe/prehrane, dela razliko. Trening pod vodstvom ni navaden trening, ker lahko pri tem računate tudi na posluh trenerja, ki vam bo znal pristopiti na pomoč in vam zagotoviti udobje tudi v dnevih, ko ne boste najboljše volje.