Čeprav ne gre za pizzo kot jo poznamo, je recept vseeno zelo okusen in tudi uravnotežen.
Sestavine:
- polovica žličke masla
- 6 jajc
- poper in sol
- 100 gramov šunke ali kuhanega pršuta
- 4 pirine ali polnozrnate štručke
- skodelica paradižnikove mezge
- 100 gramov mocarele
- poljubno lahko dodate tudi narezano čebulo, paradižnik ali kakšno drugo zelenjavo
Priprava:
- segrejte pečico na 180 stopinj
- v ponvi stopite maslo, dodajte umešana jajca, ki jih začinite s poprom in soljo, tik za tem pa dodajte še na majhne koščke narezano šunko/kuhan pršut
- jajca stalno mešajte, narejena bodo v nekaj minutah
- štručke narežite preko polovice in nanje nanesite paradižnikovo mezgo
- dodajte še narejena jajca
- po vrhu dodajte še mocarelo, ki jo pred tem poljubno narežete
- štručke položite na peko papir in na pekaču pečite okrog 5 minut
Dober tek.