OGLJIKOVI HIDRATI – SOVRAŽNIK ALI ZAVEZNIK? 2. DEL

Še sami ne vemo koliko krat smo se z našimi vadečimi pogovarjali o prehrani in tematikah, ki so s hrano povezane. Večkrat se zgodi, da so prav omenjeni ogljikovi hidrati razlog pogovora, mnenja okrog tega pa so različna, zato je prav, da povemo nekaj dejstev. V nadaljevanju si lahko preberete drugi del članka.

“Čeprav niso najbolj pomembno makrohranilo, obstaja veliko prednosti uživanja ogljikovih hidratov.”

  • Gradnja mišic ne mora biti tako optimalna če v prehrani nimate ogljikovih hidratov, saj so prav hidrati vaš glavni vir energije. Pomembno je, da vzdržujete zaloge glikogena, prav tako pa tudi zaloge energije. Priporočljivo je, da po hidratih posegate pred in po vadbi oz. okrog fizično napornih trenutkih v dnevu, saj vam bodo služili kot vir energije.
  • Izgubo maščobe ne zamešajte z izgubo kilogramov. V primeru, da znižate ali izničite ogljikove hidrate v vaši prehrani, se bo zelo verjetno zgodila izguba teže. Zakaj? Zaradi manjše zaloge vode v telesu. V resnici pa si želite izgubiti maščobo, drži? To lahko dosežete s hidrati ali tudi brez njih. Odločite se kakšne prioritete in želje imate in se na podlagi tega odločite kako ravnati, a dejstvo je, da imamo od ogljikovih hidratov ogromno dobrega, le izkoristiti je potrebno vse kar nam hidrati omogočajo.

Za več točnih informacij se lahko obrnete na naše osebne trenerje, ki vam bodo znali svetovati na podlagi vašega primera.

Sebastjan Radman,
Lastnik in osebni trener v Invictus trening studiu