MARTINA: “KOLIKO ŠE?”

Priča smo drugemu “lockdownu”, naša panoga pa je poleg mnogih ostalih žal že spet na udaru. Odvija se druga runda, ko “sedimo” in čakamo, da vse skupaj čimprej mine. Gledamo v zrak, trepetamo iz dneva v dan, ker ne vemo kaj nas čaka.

Zadnja leta sem dajala dušo v to, kar delam. Večkrat sem se v dobrem smislu hecala, da “jaz ne hodim v službo”, ampak “se hodim imeti fajn in se družiti” – in dejansko je tako, ker imam rad, kar delam. Pogrešam svojo ekipo, pogrešam svoje stranke in nenazadnje tudi redne obiskovalce našega Invictusa. Pogrešam miganje.

Tako kot sama občutim spremembe na sebi, verjamem, da jih tudi vsak, ki je bil navajen biti aktiven do mere, ki nam jo omogoča okolje kot je fitnes. Nekaj malega migam doma, ja, ampak nekje globoko v sebi vem, da ni to to. Sprašujem se, kaj se dogaja z vsemi našimi strankami, ki so se soočale z raznimi težavami, bolečinami in rehabilitacijami po poškodbah, nenazadnje pa tudi kako gre vsem, ki so hodili v fitnes zaradi boljšega počutja? Kaj se sedaj dogaja z njimi?

Stres in negotovost počasi prihajata za vsemi nami in posledice se poznajo. Od slabega počutja, slabšega spanca, nižjega nivoja energije, do raznih bolečin in pri nekaterih tudi pridobivanja odvečnih kilogramov, za katere smo se precej trudili, da jih izgubimo.

Koliko še, preden vse to mine? Upam, da bo vsega tega čimprej konec in, da se kmalu vrnemo v normalne tirnice. Do takrat pa pazite nase, držite se ukrepov in bodite odgovorni zase ter za druge.

Martina Mahnič,
Osebna trenerka v Invictus fitnesu Izola