ENOSTAVEN KENKRUH

Tudi kruh je ena izmed tistih živil, ki si jo v času delne karantene marsikdo speče sam. Tako kot včeraj nam je tudi danes popolnoma enostaven recept zaupala Nika, za katero je bila peka tega kruha prvi poizkus.

Sestavine:

  • 500 gramov moke
  • polovico kocke svežega kvasa (okrog 20 gramov) ali 1 vrečka suhega kvasa
  • okrog 350 ml vode
  • čajna žlička soli

Priprava:

V posodi zmešaš suhe sestavine (torej moko, kvas in sol), nato postopoma dolivaš vodo in mešaš. Dobiti moraš homogeno in čvrsto maso, ki jo v posodo pustiš mirovati 2-3 ure. Ne pozabi pokriti posode s kuhinjsko krpo. Po 2-3 urah vzhajanja, vzameš še nekaj moke, ki jo malce potreseš po masi zato, da jo lažje vzameš iz posode in jo položiš v pekač s peko papirjem. Peč nastaviš na 200 stopinj, pečeš pa okrog 40-50 minut.