ENOSTAVEN KENKRUH

Tudi kruh je ena izmed tistih živil, ki si jo v času delne karantene marsikdo speče sam. Tako kot včeraj nam je tudi danes popolnoma enostaven recept zaupala Nika, za katero je bila peka tega kruha prvi poizkus.

Sestavine:

  • 500 gramov moke
  • polovico kocke svežega kvasa (okrog 20 gramov) ali 1 vrečka suhega kvasa
  • okrog 350 ml vode
  • čajna žlička soli

Priprava:

V posodi zmešaš suhe sestavine (torej moko, kvas in sol), nato postopoma dolivaš vodo in mešaš. Dobiti moraš homogeno in čvrsto maso, ki jo v posodo pustiš mirovati 2-3 ure. Ne pozabi pokriti posode s kuhinjsko krpo. Po 2-3 urah vzhajanja, vzameš še nekaj moke, ki jo malce potreseš po masi zato, da jo lažje vzameš iz posode in jo položiš v pekač s peko papirjem. Peč nastaviš na 200 stopinj, pečeš pa okrog 40-50 minut.

Invictus Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.