TORKOVE ZGODBE: “PASJI MLADIČI”

Lastnik trgovine je nekega dne pred svojo prodajalno izobesil tablo z napisom “prodajam pasje mladiče.” Ni skrivnost, da taki napisi privlačijo ljudi, predvsem otroke, zato je kmalu za tem v trgovino vstopil otrok in lastnika trgovine vprašal za koliko denarja prodaja kužke.

Lastnik mu je odgovoril, da jih prodaja med 30 in 50 dolarjev. Otrok je iz žepa vzel nekaj več kot 2 eura in vprašal če lahko kužke vsaj pogleda. Lastnik mu je dovolil, požvižgal in naenkrat je iz sobe za trgovino pritekla večja samica, za njo pa 5 mladičev. En od mladičev je zaostajal, zato je otrok vprašal kaj je z njim narobe. Razložili so mu, da ima težavo s kolkom in, da bo vedno šepal.

Otrok je brez pomisleka vzkliknil, da si želi kupiti prav tistega mladiča. Lastnik je otroku povedal, da mu tistega mladiča ne mora prodati, če si ga pa res želi, mu ga lahko podari. Otrok se je razjezil in lastniku dejal naslednje: “Nočem, da mi tistega mladiča podarite. Vreden je enako kot ostali, plačal bom polno ceno. Dal vam bom kar imam, vsak mesec pa preostanek dokler ne bom poplačal vsega.” Lastnik je poskušal otroka nagovoriti, da se tisti mladič nikoli ne bo mogel igrati, teči in skakati kot ostali, nakar si je otrok dvignil hlačnico in lastniku trgovine pokazal poškodovano nogo z železno opornico. Dodal je: “Tudi sam ne tečem najboljše, zato bo tudi mladič potreboval nekoga, ki ga bo razumel.”

Zaključek:

Poskušajmo razumeti. Nikoli ne vemo s kakšnimi težavami se lahko sooča nekdo in koliko je lahko nekomu težko, tudi na poti do nekih rezultatov v fitnesu recimo. Zato poskušajmo razumeti in podpirati.