“RAVNOVESJE” 3. DEL

Živimo v času kjer na vsakem koraku slišimo kako moramo paziti na stres, več trenirati, se boljše prehranjevati in uživati v tem kar delamo, ampak pozabljamo na to, da je vse lažje izreči kot narediti. Kako lahko dosežemo vse zgoraj našteto, če moramo hkrati tudi trdo delati, šparati, se soočati z vsakdanjim stresom in iskati čas zase? Odgovor je v ravnovesju. Tokrat bomo članek razdelili na štiri dele in sicer na 1) Služba in življenje, 2) Spanec, 3) Rekreacija in prehranjevanje in 4) Uživanje v tem kar počnete: sledite torej našim dnevnim objavam.

3) Rekreacija in prehranjevanje
Rekreacija je odličen način kako doseči to, da je telo v dobrem in “svežem” stanju, poleg tega se tako rešite tudi velikega dela stresa. Dogaja pa se lahko to, da izberemo napačen čas za težak trening, v smislu, da zaloge energije porabimo ob nepravem času. Vadba ne sme nujno biti težka zato, da bi od nje imeli pozitivne učinke. En primer je ta, da lahko težki treningi po 18ih zvečer dokazano škodujejo naši rutini spanca, posledično se počutimo utrujene tudi naslednji dan. Vadba, ki je zelo intenzivna, naj bo opravljena v jutranjih urah oz. takrat, ko nivo testosterona raste. S tem boste dosegli, da boste zaradi jutranje vadbe prebujeni skozi celoten dan.

Ni nujno, da vam vadba predstavlja opravilo, ampak užitek. Najdite aktivnosti v katerih uživate, tako pa boste korak bližje ravnovesju. Fizična aktivnost mora biti veselje, le tako je lahko za vas blagodejna na vseh področjih. Socializiranje, rekreacija in prosti čas naj bodo nekaj, kar vas krepi.

Prehrana igra bistveno vlogo pri splošnem počutju, zdravju in ravnovesju. Kvalitetna hrana vam prinaša produkcijo energije, posledica je dobro počutje preko celega dneva. Ravnovesje lahko najdete v temu, da si hrano pripravite dan ali celo teden prej in si tako zagotovite pripravljene obroke zaradi katerih ne boste posegali po nezdravih prigrizkih zato, ker si niste nič pripravili prej. V kolikor začutite potrebo po sladkem, naj bo ta obrok majhen in naj bo planiran pred ali po vadbi zato, da bo izkoriščen za energijo oz. za nadomestek porabljene energije po treningu. Popoldanska malica oz. prigrizek naj bo planiran kakšne 3-4 ure po kosilu, tako boste dosegli energijo za preostanek dneva. Potem je tukaj recimo še kava nekje na polovico jutra, ki vam bo dala fokus za obveznosti, ki vas čakajo pred kosilom. Skratka – prehrana naj bo vaš vir energije.

Sledite nam tudi preko Instagrama, za več vprašanj o naši ponudbi pa nas lahko kontaktirate na info@invictusfitnes.si