SEBASTJANOVE VRSTICE: “ZLIVANJE DUŠE”

Uau.. to kar vam zdaj pišem se vam morda ne bo zdelo nič kaj posebnega, so pa to v resnici sanje, ki jih živim z odprtimi očmi.

Na prvi sliki sem praznoval 24. rojstni dan, na torti se vidi moja strast – uteži. Ni bilo težko zadeti vzorca torte, dejansko so me uteži kot take dobesedno predstavljale v vsem kar sem takrat počel. V glavi sem imel fiksno idejo, pristno željo – imeti svoj lasten fitnes. Ne fitnes kot kozmetični salon ali zbirko kompleksirancev, ampak dejansko fitnes, ki bi predstavljal mene osebno. Domač in preprost. Na takratni sliki nisem niti vedel, da bom v razmaku 4ih mesecev dejansko bil lastnik Invictus fitnesa. Gojil sem to strast, upal sem si sanjati na glas in splet okoliščin je naredil svoje. Nikoli ne bom zanikal ali prikrival, da brez pomoči staršev takrat ne bi nikoli zbral skupaj dovolj sredstev za realizacijo takega projekta, saj sem bil star kot rečeno le 24 let in na novo živel na svojem skupaj z Majo in vsemi življenjskimi stroški, ki jih skupno življenje na samem prinese. Zato bi se tukaj v prvi vrsti rad zahvalil staršem za izkazano zaupanje ravno v obdobju, ko niti sam nisem toliko zaupal vase. Kot rečeno, po štirih mesecih je nastal Invictus fitnes, natančneje oktobra 2013.

Kot “zelenc” v samostojnem podjetništvu sem kar nasrkal, delal sem od 9ih do 23ih vsak dan razen ob vikendih, ampak se v tistem obdobju nisem nikoli pritoževal, saj sem delal zase in živel svoje takratne sanje. Spomnem se Maje, ko sva zvečer skupaj pospravljala fitnes kako se je jezila name, saj sem po celem dnevu v fitnesu še kar naprej treniral in nisem hotel domov, enostavno prelepo mi je bilo tukaj.
S tem poslom sem dejansko odraščal, okusil sem fitnes tekmovanja, kot neke vrste študent sem postajal vse bolj resen samostojni podjetnik, osebni trener in navsezadnje tudi vodja naše trenerske ekipe. Eno od prelomnih let je bilo leto 2016. Takrat sem spoznal svojega mentorja Ales Potrc, ki mi je razširil vizijo na področju storitev osebnih trenerstev in individualne obravnave strank. Zaljubil sem se v ta koncept zaprtega tipa fitnesa in sanjal sem, da si bom nekaj takega enkrat lastil tudi sam. V vseh teh letih sem spoznal veliko število čudovitih oseb, ki so prišli k nam poiskati pomoč pri hujšanju z željo po spremembi življenjskih navad. Veliko je še takih, ki bi želeli priti in nekaj narediti zase, vendar niso zbrali skupaj dovolj poguma. In iskreno, kako ste se prvič počutili , ko ste stopili v fitnes? Kar se mene tiče.. bil sem čisto zgubljen, nelagodno mi je bilo, nekako prestrašen sem bil. Pa mi nič ni falilo. Predstavljajte si kako je osebam, ki imajo za izgubiti odvečne kilograme, imajo zaradi različnih življenjskih okoliščin poteptano samozavest, predstavljajte si kako je njim prestopiti prag fitnesa – nočna mora. Rad bi pomagal takim ljudem.

Na drugi sliki imam 30 let in se nahajam v prostoru novega fitnesa. Svojo vizijo sem začel govoriti na glas, med strankami sem dobil veliko pozitivnih povratnih informacij in občutek, da nekaj takega enostavno moram realizirati. Težava je bila najti primeren prostor, saj nisem imel želje narediti le obični majhen studio s par rekviziti, želel sem opremiti pravi fitnes. Pravi fitnes mora biti dovolj velik, mora imeti parkirišče in čim več dnevne svetlobe. Ravno to moje glasno sanjanje me je pripeljalo do tega, da sem našel primeren prostor. Ampak tukaj nastopi najtežji del, tukaj moraš zbrati pogum.. po eni strani imaš en fitnes, ki je priljubljen med množico, po drugi strani pa si želiš ponuditi nekaj več. Prišel sem do točke kjer lahko izberem mirno življenje in dam rep med noge ali stisnem zobe in zaživim svoje sanje. Kaj sem izbral vam je sedaj verjetno jasno.

“The pain of regret feels worse than the fear of failure” je citat v katerem se popolnoma najdem sedaj. O tem kaj bomo v novem fitnesu ponujali vam bom razkril kmalu, sproti vam bom pokazal kako zadeva napreduje in kako izgleda, ko opremljaš vbistvu že tretji fitnes v svojem življenju.

Sebastjan Radman,
Lastnik fitnesa in vodja ekipe osebnih trenerjev v Invictus fitnesu v Izoli