“POT DO BOLJŠEGA SEBE”

Najbolj spregledan dejavnik pri izgubi odvečne telesne teže oz. maščobe je sprememba navad zaradi katerih ste pravzaprav sploh prišli do točke hujšanja. Napaka, ki jo veliko ljudi počne je ta, da si želijo naenkrat spremeniti vse oz. da je breme, ki si ga naložijo na začetku enostavno pretežko. Ni malo ljudi, ki trdijo, da so za učinkovito hujšanje poskusili že vse možno, a jim ni uspelo. Menjali so trenerja za trenerjem, a se z nobenim niso ujeli in dosegli izgleda, ki si ga želijo. Zakaj? Vsak izmed nas živi z navadami, ki jih ima, ni pa nujno, da so te navade nekaj kar nam lahko na poti do boljše postave pomaga. Skupna točka ljudi, ki neprestano poskušajo, a ne uspejo je ta, da se ne držijo plana ali programa kot bi se ga morali, temveč ga upoštevajo le deloma in hkrati mislijo, da delajo vse prav.

Kaj pravzaprav je navada?
Navada je določeno ponavljajoče obnašanje ali neko naše delovanje, ki se v veliko primerih zgodi avtomatsko. Pogostost neke navade je večkrat neopazna, ker smo nanjo enostavno navajeni, a točno to dela razliko in vpliva na uspeh oz. neuspeh. Vedeti morate, da za hujšanje ni dovolj le vadba in sledenje nekemu programu. Tukaj je nekih navad, ki nas zagotovo bremzajo, so pa hkrati tudi zelo pogoste.

1. Prepozno bujenje in posledično zamujanje
2. Druženje po službi, ki se konča z več kot eno pijačo
3. Preveč delovnih obveznosti, ki vas izčrpajo
4. Gledanje televizije in izguba časa na socialnih omrežjih pozno v noč
5. Kupovanje sendviča ali katere druge hitre hrane vsak dan

Gre za navade, ki si jih ne želite imeti v kolikor ste v procesu hujšanja ali enostavno v procesu odvajanja od slabih navad. Kaj torej storiti in s kakšnimi navadami nadomestiti obstoječe?

1. Nastaviti budilko 45 minut prej
Kar pomeni, da boste imeli dovolj časa za pripravo normalnega in zdravega obroka

2. Dobiti nekoga s katerim lahko treniraš
S tako potezo se rešite nepotrebnega vsakdanjega druženja na pijači, v zameno pa naredite nekaj zase, povrh vsega pa se lahko s trening partnerjem en drugega motivirata

3. Čas vzemite v svoje roke
Tako boste imeli pod kontrolo dnevne obveznosti, posledično bo organizacija časa za obroke in trening lažja

4. Zastavite si določeno uro, ko je čas za spanje (recimo 21:30-22:00)
S tem boste telo navadili na uro ob kateri boste hodili spati, tako bo bioritem stalen, telo pa bo vsak dan naspano in energije za vadbo bo več

5. Obroke imejte s seboj
Na tak način vam ne bo treba kupovati sendvičev

Navade imajo bistven vpliv na potek vaših dnevov, posledično pa tudi na potek življenja nasploh. V kolikor se boste zbujali prej, boste imeli čas za pripravo obroka ali obrokov, kar pomeni, da v toku dneva ne boste posegali po nezdravi hrani. Zdrava hrana pa bo vplivala na nivo energije, ki ga boste imeli čez dan. Dejstvo je torej eno – izberite navade, ki vam na poti do cilja pomagajo, ne pa bremzajo. Vsaka dosežena navada, ki ste jo uspešno zamenjali s staro in slabo navado, je dosežena točka, vsaka točka pa vas bo dodatno motivira.

Da bi se izognili preveč novostim hkrati, si vzemite čas in se na nove navade navadite postopoma. Svetujemo vam, da s prvo navado vztrajate 21 dni, nakar začnite še z drugo in tako dalje. Rutina se bo postavila skupaj sama od sebe, vam pa bo neprimerljivo lažje – verjemite.

V kolikor imate kakšno vprašanje, si želite osebnega trenerstva ali bi enostavno radi prebrali še kakšen tovrsten članek, obiščite našo spletno stran www.invictusfitnes.si ali pa nam pišite na info@invictusfitnes.si