“NAVADE TISTIH, KI SO VITKI IN V FORMI NA DOLGI ROK 2. DEL”

Veliko časa vlagamo v delo z našimi strankami, posledično spremljamo kakšne so njihove navade preden se lotijo programa z nami, kakšne so navade med programom in kakšne so po tem, ko dosežejo cilj, ki so si ga zadali. Na tak način lahko ocenimo katere so tiste navade, ki se jih držijo ljudje, ki jim uspe biti v formi cel čas oz. dolgoročno. V naslednjih vrsticah bomo našteli drugi del spiska navad, ki delajo bistveno razliko in igrajo pomembno vlogo pri tem ali je nekdo v formi, ali ne.

6. Vesel in pozitiven pogled na življenje
Kar cenite, bo cenjeno. Biti hvaležen, pozitiven in vesel bo vedno povrnjeno in povrnilo se vam bo kar vlagate v svoje življenje. Naše stranke, ki so uspešno dosegle svoj cilj povezuje ena zadeva – veselijo se dela in vlaganja truda v to kar počnejo.

7. Sedem do osem ur kvalitetnega spanca
Ljudje, ki so na dolgi rok vitki in v formi dajajo velik pomen kvalitetnemu spancu. Zadostna količina spanca bistveno vpliva tudi na nivo energije skozi dan, kar pomeni, da se boste lažje lotili vsakdanjih opravil, nenazadnje pa tudi treninga. Kot zanimivost lahko dodamo to, da ljudje, ki ne spijo dovolj, si posledično vzamejo manj časa zase/za vadbo in prav tej imajo največji odstotek maščobnih oblog okoli pasu.

8. Priprava obrokov večer prej ali zgodaj zjutraj
Ljudje, ki radi dobro izgledajo, se tako tudi organizirajo. Razmišljajo v naprej in si v naprej pripravijo hrano. V kolikor pripravljenih obrokov ne boste imeli s seboj, bo vaše telo prej ali slej potrebovalo hrano, v veliki večini primerov pa se boste zatekli k nezdravim prigrizkom, kar vsekakor ni recept za vitkost in formo.

9. Dobro počutje in vitkost kot prioriteta
Družina, služba, druženje in razni hobiji – to so prioritete, ki jih ima velika večina ljudi. Dejstvo je, da v kolikor želite biti vitki na dolgi rok in vzdrževati neko normalno formo skozi čas, boste morali tak način življenja postaviti na spisek vaših prioritet. Nezdrave navade in prioritete je potrebno odstraniti oz. jih vsaj omejiti, v nasprotnem primeru rezultati ne bodo dobri. Vse kar želimo povedati je to, da če imate zares željo biti zdravi in se dobro počutiti, se tako tudi obnašajte in tako izbirajte navade, ki polnijo vaše življenje.

10. Izbira socialnih odnosov
Dobro je vedeti, da ni vsak odnos zdrav za določen način življenja, ki ga želimo imeti. Če si želimo živeti zdravo, so socialni odnosi, ki temu nasprotujejo nekaj česar se moremo rešiti. Družba, ki nas spodbuja in z nami deli enake interese je tisto kar potrebujete za to, da se dobro počutite in vzdržujete vitkost ter formo.