“FITNES IN DOLOČENA PRAVILA”

Danes z vami delimo nekoliko “vzgojni” članek, če mu lahko tako rečemo. Verjamemo, da bo marsikomu prišel prav in bo tako našel/a kakšen napotek iz katerega se lahko nekaj nauči. Letos bo že šest let odkar imamo fitnes in lahko brez težav trdimo kakšno je stanje, saj so nam leta prinesla kar nekaj dogodivščin in izkušenj. Verjamemo tudi, da se enake zadeve dogajajo povsod, zato gre za splošno tematiko, ki se jo da na lastni koži doživeti tudi kje drugje, zato je toliko bolj prav, da si naslednji članek prebere čimveč ljudi.

1. Puščanje opreme in uteži sredi fitnesa za tem, ko ste končali ali zaključili z vadbo
Tudi vam ne bi bilo prijetno pospravljati za nekom drugim. S tem, ko za seboj pospravite izkažete tudi spoštovanje do fitnesa v katerem trenirate, predvsem pa do ostalih vadečih. Gre za osnove kulture.

2.Nikar ne spuščate določenih zvokov, ki zvenijo vse prej kot v redu
Menimo, da govorimo v imenu vseh, ko trdimo, da vsak trenira zase. Posledično si vsak želi svoj trening opraviti v miru, v kolikor pa spadate med tiste, ki spuščajo določene vzklike in krike med izvedbo vaj, vedite, da zvenite vse prej kot normalno.

3.Metanje uteži
Pokažite spoštovanje do prostora in tuje lastnine in se izogibajte brezglavemu metanju uteži potleh, saj lahko hitro poškodujete okolico ali celo koga od vadečih.

4. Izberite napravo, opravite vajo in napravo prepustite drugim
Ne izgubljajte nepotrebnega časa na neki napravi s tem, ko se pogovarjate z ostalimi (ali pa celo po telefonu), ker je zelo možno, da na uporabo naprave čaka nekdo drug.

5. V kolikor pozabite brisačo, si jo izposodite na recepciji
Gre za osnovo higiene in čistoče naprav.

6. Trenirajte v primerni opremi, predvsem pa obutvi
V fitnes prihajajte v primernih oblačilih, predvsem pa v čisti obutvi, ki ji primerno za vadbo v zaprtem prostoru.

7. Bodite spoštljivi
Obnašajte se kulturno in prijazno. V fitnesu niste sami, zato upoštevajte pravila, ki jih prostor v katerem trenirate predvideva. Ne pozabite, da vas ima lastnik fitnesa pravico brez večjih težav odsloviti v kolikor ne upoštevate pravil.