“BELJAKOVINE V PRAHU” 3. DEL

Objavljamo še tretji del članka v katerem svetujemo kako na različne načine uporabiti beljakovine v prahu in tako popestriti obroke. Zelo možno je, da ste ob branju določenih receptov že kje zasledili kaj podobnega, saj se v zadnjih letih uporaba beljakovin v prahu zvišuje, ampak verjamemo, da vam bo katera izmed idej vsekakor prišla prav.

16. Beljakovine v prahu in jogurt
V navaden, grški ali finski jogurt zmešajte merico najljubših beljakovin v prahu in dobili boste okusen jogurt z večjo vsebnostjo beljakovin, dodate lahko tudi gozdne sadeže ali kateri drugi sadež, čisto po občutku in želji.

17. Beljakovinska marmelada
Domači marmeladi dodajte beljakovine s sadnim okusom. V kolikor je marmelada iz jagod, dodajte seveda beljakovine z okusom jagode. Enako velja za druge okuse.

18. Kruh
Moki dodajte nekaj žlic riževih, grahovih ali klasičnih sirotkinih beljakovin brez okusa. V kolikor masi dodate še recimo kosmiče (katere je popolnoma vaša izbira) in semena (kot so recimo lanena), dobite konkretno hranljiv kruh, ki ga lahko uporabite tudi za sendvič, recimo.

19. Muffini
Približno četrtino moke v vašem receptu za mafine nadomestite z beljakovinami v prahu, najraje s tistimi brez okusa.

20. Beljakovine s sokom
Morda na prvi pogled nenavadna kombinacija, a sveže stisnjen pomarančni sok in beljakovine v prahu so odlična kombinacija! Beljakovine bodo tudi upočasnile absorpcijo sladkorjev iz soka in tako boste dalj časa siti.

21. Domača granola
Uporabite ovsene kosmiče, oreščke, semena, lahko tudi kakšno sladilo, kokosovo olje in merico poljubnih beljakovin v prahu. Vse skupaj pecite dokler vse skupaj ni hrustljavo. Dober tek.

22. Beljakovinska smetana
Polnomastno kokosovo mleko (dobite ga v bolj založenih trgovinah) postavite v hladilnik čez noč, da se strdi oz. preide v trdo stanje. Strjen del kokosovega mleka z električnim mešalnikom zmiksajte (kot bi delali smetano) skupaj z merico beljakovin v prahu po lastnem okusu.

24. Biskvit za torto
V kolikor se odločite za peko torte, uporabite še merico beljakovin v prahu. Okus izberi glede na to kakšno torto pečete.