“BELJAKOVINE V PRAHU” 2. DEL

Danes nadaljujemo z idejami kako uporabiti beljakovine v prahu na različne načine. Prepričani smo, da vam kakšen izmed načinov uporabe zagotovo še ni prišel na pamet.

9. Zeleni smoothie
Beljakovine v prahu raznih okusov lahko komot zmešate oz. zmiksate z zelenjavo kot je špinača, zraven dodajte še kakšne oreščke in enostaven obrok je pripravljen. Tako boste z lahkoto zaužili še nekaj zelenjave in vlaknin, poleg beljakovin in zdravih maščob.

10. Kokosovo olje
Stopite kokosovo olje in dodajte beljakovine – ko se bo olje vrnilo v trdno stanje, boste tako imeli slasten namaz z dodano vrednostjo beljakovin.

11. Beljakovinska čokolada
Skupaj zmešajte stopljeno kakavovo maslo, kakav v prahu in beljakovine z okusom čokolade – recimo z okusom čokolade. Mešanico dajte v hladilnik in počakajte, da se strdi.

12. Uporabite jih za pripravi biškotov
Določen delež moke v receptu za biškote zamenjajte z beljakovinami v prahu.

13. Solatni preliv
Zmešajte hladno stiskano avokadovo olje, limonin sok, morda tudi sojino omako (po želji) in grahove beljakovine.

14. Energijske kroglice
Suhemu sadju in poljubnim oreščkom dodajte beljakovine v prahu in vse skupaj zmiksajte. Takšne kroglice so odličen prigrizek, ki vas bo nahranil med napornim delavnikom ali v aktivnih dneh.

15. Hrustljavi in sladki oreščki
Najljubše oreščke večer prej namočite v vodi, naslednji dan pa jih zmešajte s tekočim naravnim sladilom (recimo z javorjevim sirupom ali katerim drugim), ščepcem soli in beljakovinami v prahu po lastnem okusu. Razporedite po pladnju s peki papirjem in pecite na nizki temperaturi, dokler niso oreščki hrustljavi. Pazite le na količino, ker so oreščki zaradi visoke vsebnosti maščob visoko kalorični.