“PADEC MOTIVACIJE”

Hitro se bližamo poletju in obdobje zaobljub je spet pred vrati. Med najbolj pogostimi zaobljubami je predvsem ta, da se boste več gibali in da boste končno začeli telovaditi in trenirati v fitnesu. Trdno prepričanje za začetek je sicer prisotno, a vseeno nekako primanjkuje tiste odločilne motivacije, da bi se spravili do fitnesa in začeli z vadbo. Za vas imamo nekaj trikov in nasvetov, ki znajo pomagati.

Poskusite z osebnim trenerjem:
Lotite se drugače kot ponavadi in sicer tako, da poiščete trenerja in z njim ocenite vaše trenutno stanje in formo. Znanje osebnega trenerja vam bo vsekakor prišlo prav, saj vam bo prav on znal najboljše svetovati kakšnih vaj se lotiti, predvsem pa bo poskrbel, da boste vse vaje pravilno izvajali. S pravilno izvedenimi vajami bo napredek hitrejši in učinkovitejši, razlika pa bo tudi v tem, da bo možnosti za morebitne poškodbe manj.

Na vadbo povabite prijatelja:
V kolikor se boste treningov lotili v prijetni družbi, bo volje in motivacije več in sicer tako za vas, kot za izbrano družbo – vi boste motivirali prijatelja/prijateljico in obratno, posledica bo obojestranska korist.

Nagradite se:
Vedeti morate, da je potrebno vložen trud in garanje nekako poplačati, zato je prav, da se vsake toliko pregrešite in se tako nagradite. Če se pridno gibate in potite, to še ne pomeni, da si ne smete privoščiti nekaj izven okvirov prehranjevanja. Sestavite nekakšno navado ‘nagrajevanja’ in si po uspešnem (ali pred) treningu privoščite nekaj kar vam zapaše… seveda pa vam priporočamo, da ob obroku nikakor ne pozabite na beljakovine. Bistveno je, da izberete takšno nagrado zaradi katere bo motivacija še večja, volja po dobri vadbi pa toliko bolj prisotna.

Vadba/trening naj ne bo monoton, ampak zabaven:
Pride dan, ko trening ni najbolj prijeten, dvigovanje uteži in ostale vaje pa niso vedno najbolj zabavne, zato je zelo dobro če si trening kdaj spremenite in prilagodite tako, da ne bo monoton, ampak boste v njem znova uživali – skratka, poskusite trening opraviti na drugačen način. V kolikor bi radi še več zabave in dobre družbe se lahko obrnete na nas in enega od treningov opravite v Invictus fitnesu.

Slika prej in potem:
Če boste naredili slike prej in potem, boste lahko lažje opazovali in spremljali napredek in tako bo ob vsakem pogledu na sliko motivacija večja.

Zastavite si cilj:
Ste se vprašali zakaj bi z vadbo pravzaprav sploh radi začeli? Morda se vsega skupaj lotevate, ker poleti planirate dopust na katerem bi radi dobro izgledali, morda je razlog vaša poroka in bi se radi v obleki počutili postavno in prijetno, mogoče bi radi spoznali punco, a se v svoji koži trenutno počutite nesamozavestno. Imate težave z držo, pa si jo želite popraviti? Vas je k vadbi privedlo zdravje? Nekaj si zapomnite – kakršenkoli je vaš razlog, naj bo prav ta razlog motivacija, ki vas pelje naprej.

V kolikor potrebujete pomoč, se lahko obrnete na nas. Najdete nas v Invictus fitnesu Izola, lahko pa nam tudi pišete na info@invictusfitnes.si