“HLADILNIK IN POT DO CILJA”

Vsak dan je pravi, da se odpravimo do trgovine, se nakupimo in hladilnik napolnemo s hrano in živili, ki jih naše telo resnično potrebuje. Se morda sprašujete zakaj?
Enostavno – ogromno truda vložite v to, da naredite spremembo v dobro in velika škoda bi bilo, da bi zaradi nekaterih dejavnikov in navad, ki vplivajo na vas (npr. hladilnik nabit z visoko kalorično hrano), uničili vse za kar ste pridno delali in garali. Naš nasvet je torej jasen – poskrbite, da do sedaj doseženih rezultatov ne pokvarite in se iz domačega hladilnika znebite vsega tistega, kar bi vas oviralo in vas v najslabšem primeru ponovno potisnilo v stare in slabe navade.

Bistveno je, da poskrbite, da bo v hladilniku čim manj take hrane, ki vas zatira na poti do iskanega cilja. Preverite naslednje:
– ste zavrgli vsem nam znan »junk food«?
– ste zavrgli hrano, ki je vaš »trigger food«?
– dobro premislite o tem katere pijače popijete največ, koliko je kalorična in ali je za dosego vašega cilja v pomoč ali napoto?
– preverite če imate v svoji shrambi dovolj zdrave hrane
– imate v shrambi/hladilniku takšno hrano, ki jo boste lahko hitro in enostavno pripravili?

Vedeti morate, da je v procesu hujšanja zelo priporočljivo predvsem to, da si sestavite in se navadite na rutino in navado, ki vam bo v pomoč in se boste posledično lažje držali začrtane poti. Nasvet, ki ga lahko upoštevate je tudi ta, da si hrano/obroke pripravite v naprej (npr. večer prej za naslednji dan ali na prosto nedeljo za nekaj dni v naprej).
Ali veste kaj boste naredili če si v naprej pripravite obroke in pripravljeno hrano slučajno pozabite doma? V katero restavracijo boste v tem primeru zavili na kosilo? Bo to opcija hitre prehrane ali boste raje skočili v trgovino in si kupili solato? Bistveno je, da imate poleg plana A, pripravljen tudi plan B oz. rezervni scenarij, saj se boste le tako izognili najlažji opciji danega trenutka in si na bližnjem avtomatu kupili čokoladico ali celo dve.

Ste se tudi vi na poti hujšanja malce izgubili in potrebujete pomoč? Z velikim veseljem in voljo vam pomagamo – pišite nam preko email naslova info@invictusfitnes.si