OSTATI V FORMI V ČASU BREZ FITNESA

Obdobje, ki ga živimo je daleč od dobrega. Virus je ohromil marsikatero navado, ki smo jo imeli za samoumevno, med ostalimi pa lahko brez pomisleka naštejemo tudi fitnes oz. trening v fitnesu. Kako se torej vsaj do določene mere obdržati v formi v času, ko trening v zaprtem prostoru ni več tako samoumeven?

Beljakovine v vsakem obroku

S takim načinom boste telesu in mišicam zagotovili pomembno in bistveno hranilo, ki je za rast in obdržanje mišične mase nujno. V primeru, da posežete po solati – dodajte piščanca. Za zajtrk si privoščite jajca, za kosilo ali večerjo pa zrezek ali ribo. Beljakovine med drugim poskrbijo tudi za sitost. V kolikor vam ne znese toliko kuhati, lahko posežete po beljakovinah v prahu, ki so priročne in hitre za pripravo. Vnos beljakovin je torej bistvenega pomena.

Zmanjšajte vnos hrane

Glede na to, da niste več toliko aktivni, si dan organizirajte tako, da boste zaužili manj hrane. Zakaj? Ker je glede na to, da je fizične aktivnost manj, ne potrebujete toliko. Poskusite s tremi rednimi obroki dnevno, znižate pa lahko predvsem ogljikove hidrate, ki so vir energije. Manj aktivnost, manj hrane – torej.

Držite se prioritet kljub zaprtim fitnesom

Ne morete na trening, ker je zaradi virusa fitnes zaprt? Tudi doma lahko opravite optimalen trening in tako poskrbite za rekreacijo. Morda taka vadba ne bo tako intenzivna kot v fitnesu, a boste vseeno nekaj naredili zase, za kondicijo in navsezadnje za dobro počutje, tako fizično kot psihično. Uporabite domišljijo in videti boste, da lahko tudi doma in med štirimi stenami opravite vadbo.

Manj sedenja

Poskušajte čim manj časa preživeti v sedečem položaju. V kolikor vam zaradi službe ne uspe, se v prostem času odpravite na sprehod – seveda pa ne pozabite na ukrepe, ki so bistveni zato, da se čimprej znebimo novih okužb. Tako boste kljub zaprtim fitnesom poskrbeli za vsaj nekaj cardia in vsaj nekaj rekreacije.

V mislih imejte torej, da boste v tem obdobju skoraj sigurno pokurili manj kalorij kot bi pokurili v času, ko poleg ostalih dnevnih aktivnosti in opravkov, najdete čas tudi za trening v fitnesu. Zato poskrbite, da način življenja prilagodite razmeram – videli boste, da lahko z nekaj spremembami ostanete v formi.