TRENING PO DOLGEM ČASU

Obdobje virusa, ukrepov in posledic med katerimi je za veliko ljudi tudi opustitev vadbe, se vsaj za enkrat počasi končuje. Nekateri so se že pridno vrnili na trening, drugi z rekreacijo niso odnehali niti v času epidemije, tretji pa so se nekoliko navadili na to, da so vadno zapostavili. Fitnes centri so zaprli, izpustili ste nekaj treningov in se naenkrat znašli s kakšnim kilogramom več, precej bolj leni in nenazadnje brez prave volje in motivacije. V Invictusu zagovarjamo skrb za telesno aktivnost skozi celo leto, zato danes z vami delimo nekaj klasičnih napotkov kako se lažje vrniti na trening.

Začnite počasi in z lažjim treningom

V kolikor se vam nenadna vrnitev v fitnes oz. začeti kjer ste končali zdi preveč, vam svetujemo, da začnete počasi. Postopoma stopnjujte tedenske obiske in intenzivnost, na tak način boste telo in tudi psiho navadili na ponoven zagon, posledično pa se vam bo z vsakim dnem bolj dalo na vadbo. Ne obremenjujte se preveč, le začeti je potrebno.

Čas

Ura in pol ali ura treninga se bo po nekaj mesecih počitka zdela ogromno, zato poskusite tako, da opravite krajše treninge. Tudi na tak način boste telo postopoma privadili na določeno intenzivnost, vam pa bo veliko lažje.

Počutje

Ste že pozabili kako dobro se lahko človek počuti če se redno rekreira? V kolikor ste, se poskusite spomniti na ta občutek in zagotovimo vam, da boste hitreje našli voljo in zagon za ponoven začetek.

Dnevnik

Če v dnevu težko najdete čas za vadbo, je mogoče pametno, da si v naprej planirate čas za trening. Tako boste ustvarili rutino, ki vam bo pomagala do stalnice oz. ustaljenega ritma vadbe.

Oprema

Zase lahko rečem, da v kolikor si torbo za fitnes pripravim večer prej in jo na vse zgodaj zjutraj zagledam, občutim veliko več motivacije kot če torbo pripravim na vse zgodaj, ko me že tako čaka zajtrk in priprava na delo. Poskusite, vredno je.

Cilj

Zastavite si krajši cilj – recimo tedenski ali mesečni. Lahko si vadbo organizirate tako, da boste začeli z enim treningom tedensko, kasneje povišali na dva ali tri in tako dalje. Poskusite lahko tudi s tem, da si v mesecu časa zastavite cilj izgubiti določeno število kilogramov, dvigati večja bremena ali postopoma višati intenzivnost. Z jasnim ciljem bo motivacija večja.

Trening partner

Najbrž niste edini, ki ste se v tem obdobju nekoliko ustavili in počivali in zagotovo imate v družbi še nekoga, ki bi se rad lotil vadbe. Zakaj torej ne poskusite trenirati v paru? En drugega lahko vzpodbujate in tako lažje prebrodite to začetno fazo, ko se je vsakemu nekoliko težje vrniti v staro rutino.

Zase

Vprašajte se zakaj ste redno trenirali, naenkrat pa odnehali? Ste se prej počutili boljše? Delajte to zase, za dobro počutje in splošno zdravje. Skrb za fizično in posledično tudi psihično pripravljenost je nekaj, kar bi moralo biti del vsakdana večine izmed nas. Stori nekaj zase in se po za vse nas težkem in čudnem obdobju, ki ga je zaznamoval virus, vrni k rekreaciji.

Trenerstvo

V kolikor ste v tem času nekoliko izgubili voljo, disciplino, red in smisel za neko optimalno rekreacijo/vadbo, poskusite poiskati pomoč preko osebnih treningov, ki vam bodo vrnili izgubljene smernice po katerih lahko nadaljujete tudi sami. Obiščite našo spletno stran www.invictus-studio.si in www.invictusfitnes.si