FILIP: “VSAK ZAČETEK JE TEŽAK”

Minilo je 12 tednov odkar smo nazadnje skupaj telovadili in bili v polnem zagonu… kdo bi rekel, da se v tako kratkemu času veliko spremeni in da tisto, kar nam je bilo nekoč samoumevno, postane privilegij.

Vsak izmed nas je v tem kratkem, a za nekatere dolgem času, doživel velike spremembe – tako fizične, kot psihične. Začeli smo se zavedati, da materialne stvari niso pomembne, tisto kar je pomembno pa so na prvi pogled malenkosti kot je druženje in pogovor z ostalimi. Glede na to, da so bili fitnes centri dolgo časa zaprti, ti je med branjem tega zapisa verjetno težko ponovno začeti telovaditi, se rekreirati in gibati s polnim zagonom kot si to počel/a nekoč. Zavedati se moramo, da je to nekaj povsem normalnega in tudi razumljivega, saj smo vsi izpadli iz delovnega ritma, toliko bolj pa je sedaj potrebno vztrajati.

Poletje se bliža, ampak prav je, da narediš nekaj predvsem zase, ne pa za druge. Ni pomembno imeti izklesane trebušne mišice, pomembno je krepiti telo in zdravje – posebej zdaj oz. v času, ko nam je zaradi manj gibanja upadlo delovanje in splošna kondicija imunskega sistema.

Svetujem ti, da si narediš spisek stvari, ki bi jih želel doseči. Prav je, da je na tem spisku tudi trening oz. ponovna rekreacija. Vizualizacija kako in kaj ter cilj so ene izmed najbolj pomembnih stvari, ki jih mnogi vrhunski športniki uporabljajo, saj tako dosegajo cilje in zadevajo zmagovalne gole ali koše. Cilji so pomemben del našega življenja in psihofizičnega zdravja.

V kolikor pa ne veš kako bi začel ponovno trenirati, se lahko posvetuješ z nami. Na razpolago sem ti za različna vprašanja na področju športa in prehrane – zelo vesel bom če se boš za pomoč obrnil name. Podpora je nekaj kar danes vsak potrebuje, zato kar pogumno in brez strahu – pišete mi lahko na filip@invictusfitnes.si, oglasite pa se lahko tudi preko sporočila na našem Facebook ali Instagram profilu. Migaj z nami!

Filip Pačarić,
osebni trener v Invictus fitnesu Izola