KAKO VIDETI IN OCENITI ČE IZGUBLJATE MAŠČOBO

Pri procesu hujšanja in izgube telesne teže je bistvena potrpežljivost.

Dejstvo je, da se izguba maščobe dogaja hitreje kot nabiranje mišične mase, a se še vedno ne zgodi preko noči. Vaga oz. tehtnica je recimo objektivna mera za oceniti kako poteka proces, zavedati pa se je potrebno, da lahko telesna teža niha – posledica je lahko ta, da izgledate boljše kljub temu, da številka na tehtnici ni tista, ki jo želite. Pomembno je torej, da v ogledalu vidite kako izgledate, v sebi pa kako se počutite, tehtnica naj bo le naprava s katero si pomagate spremljati proces.

V primeru, da ste trenutno v fazi rednih treningov in v kaloričnem deficitu, a ne izgubljate kilogramov, je prav, da veste, da zagotovo pridobivate na moči, izgledate boljše, poleg tega pa se še obseg pasu manjša. Kaj vas torej briga kaj piše na tehtnici?

V kolikor ste se navajeni vsak dan gledati v ogledalo in dnevno opazovati napredek, vam svetujemo, da se slikate. Zakaj? Ker se vaša očesa navadijo in vam bo tako težko oceniti in videti napredek, sliko pa lahko vedno pogledate za nazaj in vidite razliko. Gre za motivacijsko gesto, ki vam bo dala vedeti, da ste na pravi poti tudi, ko boste prepričani, da niste.

Veliko krat se zgodi, da ljudje, ki se nekaj časa držijo neke diete pripomnejo, da izgubljajo mišice, ne pa maščobe. Težko je primere metati v isti koš, vendar dejstvo je, da večina teh, ki to pravi, enostavno ni imela dovolj mišic že na začetku procesa.

Zavedati se je potrebno, da izguba maščobe pokaže realno stanje vaše mišične in fizične pripravljenosti oz. koliko mišic dejansko imate pod maščobo, ki jo zgubljate v procesu hujšanja.

Še en nasvet je naslednji: v prvi fazi se usmerite na trening z utežmi, šele za tem dajte pomen oz. pozornost cardio vadbi. Le tako boste gradili mišice, vaše telo pa se bo spreminjalo in izgledalo lepše ter boljše. Pozabiti ne smete seveda predvsem na beljakovine, ki so gradnik mišic.

Potrebujete pomoč pri hujšanju? Obiščite spletno stran Invictus Fitnesa www.invictusfitnes.si