Sestavine:
- 3 jajca
- dobra polovica cvetače
- 100 gramov sira (po lastnem okusu)
- paradižnikov šugo
- mocarela
- salama (po lastnem okusu)
- začimbe (po lastnem okusu)
- gobice (šampinjoni)
Priprava:
Kot prvo morate vedeti, da bo nastala masa daleč od videza, ki ga ima običajno testo za pico, ampak nič hudega. Cvetačo operemo in jo naribamo, zraven pa zmešamo 100 gramov sira oz. toliko sira, da se z naribano cvetačo dobro zmeša oz. da je obeh sestavin nekako enako. Nato v zmes dodamo jajca in premešamo.
Pečico segrejemo na 200 stopinj, v pekač položimo peko papir in čez damo maso ter jo z rokami porazdelimo po pekaču tako, da bo razporeditev enakomerna. V pečici pečemo okrog 12-15 minut. Po peki pustimo, da se vse skupaj nekoliko ohladi, šele za tem dodamo ostale sestavine – torej šugo, mocarelo, izbrano salamo in šampinjone. Vse skupaj pečemo še dodatnih 5 minut.