TORKOVE ZGODBE: “SLEPO DEKLE”

Nekoč je živela punca, ki je bila slepa, zaradi svoje slepote pa se ni marala, pravzaprav se je sovražila. Edina oseba, ki ji je slepa punca dovolila blizu in jo imela rada, je bila njen fant, ki je bil vedno na voljo zanjo.

Nekega dne je punca rekla, da če bi le lahko vidla svet, bi svojega fanta zagotovo poročila. Ni minilo dosti časa in zgodil se je čudež – nekdo je punci doniral oči, ona pa je lahko prvič v življenju videla svet, dogajanje in svojega fanta. Fant jo je vprašal če ga bo sedaj, ko končno lahko vidi, poročila. Punca je opazila, da je tudi njen fant slep, zato ga je zavrnila. V solzah je fant zbežal in ji s pomočjo nekoga drugega pustil pismo: “Lepo ravnaj z mojimi očmi, draga.”

Zaključek: Ko se naše okoliščine spremenijo, se spremeni tudi naš um. Nekateri ljudje ne morejo več videti dogajanja in okoliščin tako kot so jih videli prej, posledično pa niso sposobni ceniti novih okoliščin. S to zgodbo se lahko naučimo marsičesa, lahko pa jo povežemo tudi s fitnesom in sicer na tak način, da cenimo možnost rekreacije, saj obstajajo ljudje, ki jim nekaj tako samoumevnega kot šport, žal ni omogočenega. Cenimo tudi svoj napredek in pomagajmo ter spoštujemo tiste, ki nazadujejo oz. so s spremembo šele začeli. Ne pozabimo, da smo tudi mi enkrat začeli in bili slabši kot nekoč.