LEMAR: “CONA UDOBJA” 2. DEL

V prvem delu sem govoril kaj je cona udobja in jo razdelil na dva dela. Fiziološki in psihološki. Preberite si prvi del če ga še niste in nato nadaljujte s tem člankom v katerem vam bom povedal zakaj je pomembno zapustiti omenjeno cono iz psihološkega vidika.

Za začetek naj uporabim naslednji stavek: “Pravijo da težki časi naredijo močne ljudi. Močni ljudje naredijo dobre čase. Dobri časi naredijo šibke ljudi. Šibki ljudje naredjio težke čase.”

V coni udobja nam je vsem lepo, ni težko, ni problemov, skratka je udobno. Za naše telo ne predstavlja nobenega problema, kar posledično telesa ne pelje oz. pripelje do neke prilagoditve. Vendar ni telo edino katero se prilagaja, to počne tudi naš um – naša misel. Ko imamo težave, se srečujemo s problemi, stvari ne gredo tako kot smo si jih predstavljali. Za vse te zadeve moramo biti močni in ne popustiti, ker vemo da življenje ni pravljica. To nas oblikuje, nas ojača, iz določenih naredi prave borce. Torej težki časi naredijo močne ljudi. Pri športu, tako kot v življenju, cilje dosegajo le tisti, ki so pripravljeni postati borci. Tej ljudje se ne predajo tudi takrat, ko jim je težko. Tudi če se niso nikoli prej gibali, so iz drugih plati življenja vajeni, da vztrajajo, ko jim ni lahko in da ne smejo odnehati. Tako lahko tudi obrnemo zadevo in sicer tako, da med vadbo zapustimo “cono udobja” in se na tak način spustimo tam kjer nam ni lahko. Tako se bo naš um pogosto srečal in soočal s tem, ko nam ne bo lahko oz. s tem, ko se bo treba še malo boriti, vse dokler nam ne bo postala ta rutina vsakdanja. Na ta način boste tudi v vsakdanjem življenju lažje reševali ovire in probleme, ker boste zgradili močno osebo katera bo naredila dobre čase za vas.

Zdaj pa je na vas, da si odgovorite na vprašanje – zapustiti cono udobja ali ne? Če imaš kakršnokoli vprašanje glede treningov, prehrane ali cone udobja, nam piši na info@invictusfitnes.si ali obišči našo spletno stran www.invictusfitnes.si

Lemar Perich, osebni trener v Invictus fitnesu Izola