“ZAKAJ TRENING?”

Odgovor je enostaven; trening je dober tako za telo, kot za psiho in um. Zakaj? Zato, ker trening od človeka “zahteva”, da odide v najbolj skrite kotičke svojega uma in ga testira. Trening te pripravi na to kar te čaka v ostalih situacijah življenja. Pridobiš discipliniranost, torej pridobiš rutino discipline s tem, ko se vsak dan odpraviš na trening in si tako organiziraš dan. Ko na treningu razmišljaš kako izvesti gib in si skoncentriran ter zbran, v bistvu treniraš svojo koncentracijo, ker si poskušaš zapomniti kako se neko vajo izvede. Doživeli boste dan, ko se boste počutili, da lahko dvignete tovornjak, drugi dan pa ne boste zmogli dvigniti niti žličke, vendar trening je tisti, ki vas bo na to navadil. Trening je dober zato, da te testira in ti učvrsti dušo in telo, poleg tega pa te pripravi na vse kar te čaka v življenju – trening je velik gradnik samozavesti.

Za danes pa sem vam pripravil trening celotnega telesa, v veselje mi bo če vam bo prišel prav:

1. Vaja: Vzpon na škatlo (10x vsako serijo, 4 serije)
Pred seboj postavite leseno škatlo (v Invictusu jo najdete v sobici zadaj) in se z vsako nogo 10x vzpnete nanjo ter stopite nazaj na tla.
2. Veslanje s TRX vadbenim pripomočkom
Primete za TRX ročke in se s stopali spustite naprej tako, da s trupom visite v zraku, z iztegnjenimi rokami pa se držite za TRX ročke. Stopala ostanejo na istem mestu, z rokami pa se dvignete in pri tem stisnete lopatice skupaj. Naredite 4 serije po 10 ponovitev.
3. Izpadni na mestu
Izpadne korake izvajate na mestu in sicer izmenično. Vsako nogo po 10x, 4 serije.
4. Sklece
Opravite 4 serije po 10 ponovitev oz. kolikor lahko.
5. Mrtvi dvig s kettlebelom
Vaja se izvaja enako kot mrtvi dvig, le da namesto palice držite kettlebell
6. Trebušnjaki leže ali trebušnjaki na pilates žogi
7. Plank (za bolj vzdržljive)
Od 15 do 30 sekund, 4 serije

Za kakršnokoli vprašanje, se obrnite name in z veseljem vam bom pomagal. Pridi in gremo trenirat!

Filip Pačarić,
Osebni trener v Invictus fitnesu Izola