- Sestavine za 2 osebi:
- 200 gramov rjavega riža
- lovorjev list
- okrog 300 mililitrov zelenjave juhe
- 2 čebuli
- strok česna
- 2 žlici olivnega olja
- 1 zelena in 1 rumena paprika
- 1 bučka
- okrog 100 gramov feta sira
- sol, baziliko, timijan, origano
Priprava je nekoliko drugačne kot ste jo vajeni.
Riž prelijte s hladno juho, dodajte lovorjev list in pustite vse skupaj namakati čez noč. Naslednji dan ga vse skupaj zavrite in kuhajte 15-20 minut, za tem pa lovorjen list umaknete. Česen in čebulo sesekljate in ju v ponvi popražite na olivnem olju (kot rečeno 2 žlici). Dodajte papriko, bučko, zelišča in sol ter nekaj minut pražite. Za tem dodajte odcejen riž, paradižnik pa sesekljan dodate šele na koncu, ko vse skupaj zmešate. Na koncu posujete s feta sirom.
Dober tek. 😁