“RIŽOTA NA GRŠKI NAČIN”

  • Sestavine za 2 osebi:
  • 200 gramov rjavega riža
  • lovorjev list
  • okrog 300 mililitrov zelenjave juhe
  • 2 čebuli
  • strok česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 zelena in 1 rumena paprika
  • 1 bučka
  • okrog 100 gramov feta sira
  • sol, baziliko, timijan, origano

Priprava je nekoliko drugačne kot ste jo vajeni.

Riž prelijte s hladno juho, dodajte lovorjev list in pustite vse skupaj namakati čez noč. Naslednji dan ga vse skupaj zavrite in kuhajte 15-20 minut, za tem pa lovorjen list umaknete. Česen in čebulo sesekljate in ju v ponvi popražite na olivnem olju (kot rečeno 2 žlici). Dodajte papriko, bučko, zelišča in sol ter nekaj minut pražite. Za tem dodajte odcejen riž, paradižnik pa sesekljan dodate šele na koncu, ko vse skupaj zmešate. Na koncu posujete s feta sirom.

Dober tek. 😁