- Sestavine (za približno 4 osebe):
- 500g mlete govedine
- 200 do 300 gramov riža
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 rdeča paprika
- žlica mletega čilija
- pločevinko paradižnika na koščkih
- 50g pasiranega paradižnika
- 1 žlička kurkume
- 150g kisle smetane
- pločevinka rdečega fižola
- sol in poper
- 2 žlički origana
- 1 limeta
- košček temne čokolade
- 2 do 3 deci goveje juhe
Priprava:
– olupite čebulo in česen, oboje sesekljajte in popražite v večji kozici (dodajte nekaj olja). Nato dodajte čili in kurkumo ter vse skupaj popražite. Na visoki temperaturi v isti posodi popecite še meso in mešajte.
– nato dodajte koščke paprike, paradižnike in pasirane paradižnike. Prilijte juho, vse skupaj začinite s soljo, kozico pokrijte in skupaj dušite še približno 45-50 minut, vsake toliko premešajte
– dodajte origano, poper, čokolado in odcejen fižol. Vse skupaj naj vre še 10 minut. Postrezite z rižem in kislo smetano, čez stisnite limetin sok in okrasite s svežim čilijem.
Dober tek. ☺️