“CHILLI, MESO IN RIŽ”

  • Sestavine (za približno 4 osebe):
  • 500g mlete govedine
  • 200 do 300 gramov riža
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeča paprika
  • žlica mletega čilija
  • pločevinko paradižnika na koščkih
  • 50g pasiranega paradižnika
  • 1 žlička kurkume
  • 150g kisle smetane
  • pločevinka rdečega fižola
  • sol in poper
  • 2 žlički origana
  • 1 limeta
  • košček temne čokolade
  • 2 do 3 deci goveje juhe

Priprava:
– olupite čebulo in česen, oboje sesekljajte in popražite v večji kozici (dodajte nekaj olja). Nato dodajte čili in kurkumo ter vse skupaj popražite. Na visoki temperaturi v isti posodi popecite še meso in mešajte.

– nato dodajte koščke paprike, paradižnike in pasirane paradižnike. Prilijte juho, vse skupaj začinite s soljo, kozico pokrijte in skupaj dušite še približno 45-50 minut, vsake toliko premešajte

– dodajte origano, poper, čokolado in odcejen fižol. Vse skupaj naj vre še 10 minut. Postrezite z rižem in kislo smetano, čez stisnite limetin sok in okrasite s svežim čilijem.

Dober tek. ☺️