NJOKI S PIŠČANCEM IN ZELENJAVO

Sestavine (za 2 osebi)

  • 400 gramov krompirjevih njokov
  • 250 gramov piščančjih prsi
  • 1-2 papriki
  • mlada špinača
  • por
  • paradižnikova mezga
  • sol, poper, česen v prahu
  • parmezan
  • olivno olje

Priprava:

  • Paprike in por narežemo na majhne koščke, v ponev dodamo olivno olje in zelenjavo popražimo
  • V posodi zavremo vodo, dodamo sol in njoke kuhamo dokler ne pridejo na površino, nato jih vzamemo iz posode in pustimo stati
  • Narežemo piščanca na koščke in ga popečemo skupaj z zelenjavo
  • Ko sta meso in zelenjava pečena, v ponev dolijemo še 2 šalici paradižnikove mezge in kuhamo še 10 minut
  • Dodamo začimbe in pest mlade špinače
  • Na koncu njoke zmešamo skupaj z ostalimi sestavinami
  • Serviramo in čez potresemo parmezan

Dober tek.