“PRILOŽNOST”

Nekoč, v starih časih, je takratni kralj naročil naj na pot, ki pelje do mesta postavijo oviro v obliki velike in težke skale. Skril se je in opazoval če bo kdo skalo umaknil. Večina najbogatejših trgovcev in ostalih je skalo enostavno prezrlo, pot pa so nadaljevali tako, da so se sprehodili okrog skale. Veliko je bilo takšnih, ki so kralja kritizirali, ker ni poskrbel za to, da bi poti v kraju bile čiste in prehodne, noben izmed njih pa ni storil ničesar za to, da bi se skalo premaknilo.
Mimoidoči kmet, ki je s sabo nosil zelenjavo, je nekega dne prišel mimo in poskušal skalo umakniti. Po nekaj urah brez uspeha, mu je skalo končno uspelo premakniti. Pobral je zelenjavo, ki jo je odložil in pot nadaljeval, a opazil torbico, ki je bila pod skalo ves ta čas. V torbici je bila velika količina zlata in listek na katerega je kralj zapisal, da zlato pripada tistemu, ki bo skalo umaknil in tako sprostil pot.

Zaključek:
Vsaka ovira, ki se znajde na naši življenjski poti, nam da priložnost, da izboljšamo naše okoliščine. Leni se najraje pritožujejo, ostali pa preko svojega dobrega srca, velikodušnosti in pripravljenosti vidijo priložnosti, da se nekaj naredi. Enako lahko velja za vadbo in zdrav način življenja – naj vas ovire ne zmedejo, vsaka priložnost lahko pomeni možnost doseči nekaj več.