ŠPARGLJI

Sezona špargljev je tukaj, zato danes z vami delimo enostaven in okusen recept, ki bo popolnoma izkoristil to sezonsko živilo.

Sestavine:

  • 200-300 gramov krompirja
  • poljubna količina špargljev
  • nekaj fet pršuta
  • piščančji zrezek
  • sol, poper

Priprava:

  • Krompir narežemo na kocke, ga naoljimo, začinimo in ga na 200 stopinjah pečemo okrog 25 minut
  • Piščančji zrezek začinimo in ga v ponvi na relativno nizki temperaturi pečemo 10-15 minut tako, da ohrani sočnost in se ne preveč zapeče/posuši
  • Šparglje operemo, vsakega posebej ovijemo v feto pršuta in jih skupaj s pršutom v ponvi pečemo dokler se oboje lepo zapeče
  • Krompir, zrezek in šparglje s pršutom serviramo na krožnik in uživamo v obroku

Dober tek.