ZELENJAVNA LASAGNA

Večinoma smo navajeni na klasično lasagno z mletim mesom, danes pa z vami delimo recept zelenjavne lasagne.

Sestavine:

  • Testenine za lasagno
  • Paradižnikova mezga (okrog 350 gramov)
  • Ribana mocarela
  • Bešamel
  • Dva korenja
  • Bučka
  • Dve papriki
  • Por
  • Začimbe (sol, poper, kajenski poper)
  • Olivno olje

Priprava:

  • Zelenjavo narežemo na majhne koščke
  • V ponvi segrejemo nekaj olivnega olja
  • Popražimo zelenjavo, začinimo in dodamo paradižnikovo mezgo
  • Mešamo in na srednjem ognju kuhamo 15-20 minut
  • Zelenjava se mora lepo pokuhati, predvsem korenje
  • V manjšem pekaču ali posodi primerni za peko začnemo s sestavo lasagne
  • Na dno posode postavimo prvo plast testenin
  • Čez prelijemo nekaj zelenjavne zmesi, ki smo jo skuhali
  • Čez prelijemo toliko bešamele, da zadostno prekrijemo prvo plast
  • Dodamo še eno plast testenin
  • Na vrh potresemo mocarelo
  • Vse skupaj pečemo na 200 stopinjah in sicer 30 minut
  • V kolikor imamo še zelenjave zmesi, lahko naredimo še eno plast preden pokrijemo s testeninami in naribano mocarelo

Dober tek.