ZAKAJ IZBRATI OSEBNO TRENERSTVO – 1. DEL

Ne dolgo nazaj smo pisali o prednostih, ki jih prinaša vadba pod vodstvom osebnega trenerja. Tokrat bomo našteli nekaj razlogov tistih ljudi, ki izkušnjo z osebnim trenerstvom že imajo. V Invictusu imamo namreč srečo, da smo si v preteklih letih nabrali že kar nekaj izkušenj na področju trenerstev, s časom pa smo si preko pogovorov z ljudmi, ki so se za nas odločili, uspeli ustvariti sliko. Le ta prikazuje kateri so tisti razlogi zaradi katerih se ljudje odločajo za trening z osebnim trenerjem.

  • Kljub samostojnim treningom, rezultatov ni
    Prav iz tega razloga se veliko ljudi odloči, da bodo potek vadbe (in tudi prehrane) zaupali osebnemu trenerju.
  • Kje začeti
    Marsikdo bi rad začel trenirati in se končno spraviti na pot zdravega načina življenja, a enostavno ne ve kje začeti.
    Kdo lahko na tej točki pomaga? Dober osebni trener, jasno. Veliko je ljudi, ki ne vedo kje začeti, kakšno vadbo izbrati, koliko in kdaj trenirati, kakšne prehrane se lotiti in kako vse skupaj speljati na način, da bo učinkovit.
  • Dolgčas po mesecih ali celo letih enega in istega programa
    Predstavljajte si, da po enem in istem programu trenirate že dalj časa. Telo zaradi navajenosti na iste vaje na vadbo ne reagira več tako kot bi moralo, napredek se ustavi, motivacija pade, vi pa ne veste kako naprej. Tu nastopi odločitev za osebno trenerstvo.
  • Radi bi dosegli več in na nek način sami sebe tudi izzvali
    Sami pri sebi veste, da lahko dosežete več, a vam način treninga, ki ste ga vajeni ne prinaša več rezultatov? Osebni trener vam lahko pomaga, da premagate samega sebe in dosežete več.
  • Radi bi se naučili nečesa novega
    Svet treninga je velik. Obstaja ogromno vaj, načinov, naprav in programov. Kdo vam lahko razširi pogled na vadbo in izvedbo treninga? Trener, seveda. S tem boste pridobili znanje tako, da boste kasneje lahko tudi sami trenirali na več načinov. Osvojili boste več kot bi osvojili če bi trenirali sami.
  • Potrebujete motivacijo
    Koliko krat se vam je zgodilo, da ste na trening prišlo demotivirani? Iz lastnih izkušenj vam povemo, da se to dogaja tudi nam trenerjem, kaj šele nekomu, ki je recimo prvič vstopil v fitnes. Prav to je en izmed razlogov, ki naše vadeče na nek način “porine” v naročje treningov pod vodstvom.

Sebastjan Radman,
lastnik fitnesa in osebni trener v Invictus trening studiu Izola