BELJAKOVINSKA PANNA COTTA

Sestavine:

  • 1 žlica želatine v prahu (in deci vrele vode)
  • 30 gramov beljakovin v prahu (okus po želji)
  • dobrih 250 gramov grškega jogurta
  • 2 žlici stevie (sladilo)
  • polovica žličke vanilijevega ekstrakta
  • polovica žličke cimeta
  • manj kot polovica žličke muškatnega oreščka
  • 1 žlica naribane pomarančne lupine
  • gozdni sadeži
  • javorjev sirup ali drugi preliv po želji

Priprava:

  • Dobro premešamo želatino v prahu in vrelo vodo dokler se želatina popolnoma premeša (brez grudic)
  • V drugi posodi zmešamo jogurt, beljakovine v prahu, stevio in ostale začimbe
  • Počasi primešamo želatino v posodo z jogurtom in ostalimi sestavinami ter mešamo dokler ne ostane niti ene grudice (masa mora biti gladka)
  • Maso, ki smo jo pridobili prelijemo v silikonske modelčke za “panno cotto” ali v manjše skodelice in pustimo stati v hladilniku preko noči
  • Ob serviranju dodamo še gozdne sadeže in preliv

Dober tek.