LEMAR: “FIAT 101”

Članek namenjen malenkost bolj starejšim generacijam, predvsem zato, ker se spomnijo starega Fiata 101 – koliko spominov (jaz se ga spomnim malo ).

Tisti med vami, ki vas veže veliko spominov na ta avto, predvsem to kako skromni so bili tej avti in koliko okvar so imeli, vendar pravijo, da si dobil vse dele za popravilo tudi pri mesarju. Danes je tak avto old timer. Malo se jih vidi voziti po cestah.
Postavil vam bom vprašanje. Si predstavljate, da bi Fiat 101 bil vaš prvi in edini avto vašega življenja? Torej nikoli več ne boste menjali avta. Mislim, da pod takimi pogoji bi s takšnim avtom zelo pazili kako ravnamo z njimi, kajti mora trajati dolgo, če bo eden in edini.

Na srečo imamo možnost menjave kar se tiče avtomobilov, nimamo pa možnosti menjave telesa. Torej dano nam je eno telo in v njem bomo živeli do konca življenja To je edino “vozilo”, ki ste dobili in ga ne morate menjati, ko se “pokvari”. Telo je bistveno bolj napredno od omenjenega Fiata. Ne potrebuje generalnega servisa, ni potreben kasko, je pa hvaležno če mu posvetite nekaj pozornosti in sicer:

1. Nekaj zmerne dnevne športne aktivnosti
2. Zdravo in primerno hrano
3. Primeren počitek

Trije faktorji, ki so obvezni zato, da naše vozilo kvalitetno deluje celo življenje.
Kako se vam bo to obrestovalo?

1. Opazili boste veliko več energije čez dan.
2. Lažje boste predelali vsakodnevna opravila
3. Izboljšali prebavo in spanec.

Skratka kvaliteta življenja se vam bo spremenila na bistveno višji nivo.
Torej en avto za celo življenje.
Dejte poskrbeti zanj in ostalo vam bo več kot le lepi spomini na stare čase.

Nisem mehanik, da bi vam lahko pomagal pri popravilu avta, lahko pa vam svetujem kako si izboljšati vse tri zgoraj naštete osnovne stvari. Piši mi na lemar@invictusfitnes.si za vsa morebitna vprašanja, komentiraš pa lahko tudi pod objavo.

Pazite na svoje “avto” ker imamo le tega.

Lemar Perič,
Osebni trener v Invictus fitnesu Izola